top of page

 גישור לגירושין

הליך הגישור לגירושין מושתת על תפיסה לפיה הידברות היא הדרך המועילה והיעילה ביותר עבור בני זוג בתהליכי פרידה, וכי שני בני הזוג מוכשרים ומסוגלים להגיע יחד להסכמות, לפתור ביניהם את המחלוקות ולקבל החלטות משותפות טובות ונכונות יותר עבורם מאשר כל גורם חיצוני.

בני זוג שפונים לגישור עוד בטרם מי מהם פנה לבית המשפט או לעורך דין משאירים את השליטה על התהליך בידיהם, שומרים על סטטוס קוו של מערכת היחסים ומקבלים החלטות ממקום של בחירה מודעת ולקיחת אחריות אישית.

 

תפקיד המגשרת או המגשר הוא לסייע לבני הזוג להגיע להסכמות בסוגיות המשפטיות הנדרשות לצורך גיבוש הסכם גירושין. לצד ההתייחסות להיבטים המשפטיים, תפקיד המגשר/ת לסייע לבני הזוג לראות נכוחה את הצרכים השונים שלהם ושל ילדיהם ולאזנם באופן המתאים והנכון ביותר עבור המשפחה הייחודית שלהם בהווה ובמבט לעתיד. 

הגישה שלי

כמגשרת ועורכת דין, אני משתמשת בכל הידע וההכשרה המקצועית שלי על מנת לסייע לבני זוג לסיים את הפרק הנוכחי בחייהם על הצד הטוב ביותר תוך שמירה על יחסים מיטיבים ושיתוף פעולה בהורות המשותפת.

הדרך לפרידה על הצד הטוב ביותר כוללת שני אלמנטים חשובים השזורים וקשורים זה בזה בהליך הגישור: 

מצד אחד, בני הזוג מגיעים יחד, בסיוע המגשר/ת, להסכם גירושין הוגן, מאוזן וישים עבורם המשקף את רצונם המלא והחופשי. מאותו הצד, מעצם טבעו ואופיו של הליך הגישור והגעה להסכמות משותפות, בני הזוג מצליחים לגשר על הפערים ביניהם, משפרים את איכות האינטראקציה שלהם תוך כדי תנועה, ויוצאים לדרך החדשה עם כלים ומיומנויות תקשורת בין אישית אפקטיבית, כמו גם ניסיון אמפירי של התמודדות מוצלחת במצבי קונפליקט מאתגרים.

בהליכי הגישור אני משלבת בין שתי דיסציפלינות: גישור ואימון אישי. מנסיוני המקצועי והאישי, שילוב כלים אימוניים בהליך הגישור מעניקים תמיכה חשובה ונחוצה לבני הזוג בתקופה משברית, מסייעים ליעילות ההליך, עוזרים להנעים את השיח ביניהם ותורמים ליצירת מודל גישורי שלם יותר. 

 

גירושין בהחלט יכולים להיראות אחרת. הליך גישור חיובי, נעים ויעיל עם בעלת מקצוע שמלווה, מכוונת ועוזרת לכם לעבור את התהליך במקצועיות ורגישות, להגיע להסכם גירושין טוב עבורכם ולצאת מחוזקים, עושה את כל ההבדל.

גירושין הם רק פרק אחד בחיים, הם לא כל החיים
איך נראה אצלי הליך הגישור?
אנחנו מתחילים בשיחת היכרות טלפונית, בה נכיר קצת ונבדוק התאמה להליך הגישור ולעבודה משותפת יחד. במידה ויש התאמה ורצון להתחיל בהליך גישור אנחנו קובעים מועד למפגש ראשון.  

במפגש הראשון אתם מספרים לי על עצמכם. לאחר מכן אני מקיימת שיחה נפרדת עם כל אחד מכם ומיד לאחריה שיחת סיכום משותפת. חלק מהמפגש מוקדש להסבר מפורט על אופן התנהלות הגישור, למענה על שאלות הבהרה שלכם ולחתימה על הסכם גישור. 

במפגשים הבאים אנחנו עוסקים בסוגיות שעל הפרק לקראת ההסכם: מגורים, משמורת ילדים (זמני שהות), מזונות, חלוקת רכוש ועוד לפי מתווה ותוכנית עבודה מסודרים. לאחר זיהוי והגדרת הצרכים והאינטרסים השונים בכל נושא, אני מסייעת לכם לבחון את האופציות העומדות לרשותכם ומעלה אפשרויות נוספות לפתרונות יצירתיים. תהליך זה ממשיך עד שמגיעים להסכמות משותפות בנושאים שעל השולחן. תוך כדי הליך מתגבשת טיוטת הסכם. במפגש האחרון אני עוברת אתכם על הסכם הגירושין הסופי, זאת לאחר שקראתם אותו בעיון והעמקתם בו מבעוד מועד. לאחר שעברנו על כל הסעיפים, מגיע שלב החתימה, בו אתם חותמים על ההסכם.

 
 
משך הליך הגישור

מספר המפגשים בהליך הגישור יכול לנוע בין 4 ל-8 מפגשים ואף פחות מכך בנסיבות מסוימות. כמובן שמשך ההליך מושפע מיכולת התיאום וקביעת המפגשים באופן עקבי, ממורכבות הסכסוך וממידת המחויבות של בני הזוג להצלחת התהליך (שיתוף פעולה, עמידה במשימות הדרושות בין מפגש למפגש, וכד').    

bottom of page